Avond, Recepten

Pasta met een romige gezonde paprika-saus

Een gezond pasta gerecht met een romige groente saus van geroosterde paprika, ui en cashewnoten, klinkt goed toch? Rode paprika zit vol met vitamine C, B2, E, K. Ook bevat het veel foliumzuur wat essentieel is voor goed werkende gezonde bloedvaten. Als topping op deze pasta gebruik ik geroosterde cashewnoten, welke ook ontzettend veel mineralen bevatten en een degelijke portie eiwit.  Cashewnoten zijn tevens een gezond tussendoortje net als deze andere voedingsmiddelen. 

Serveer dit pasta gerecht samen met een frisse groene salade zodat je nog meer vitaminen en mineralen binnenkrijgt.  

             Wat zit er in deze gezonde paprika saus?

    • 2 porties spaghetti (75 gram per persoon)
    • 4 rode puntpaprika’s
    • 1 rode peper (of 2 als je van pittig houd)
    • 1 rode ui
    • 8 zongedroogde tomaten
    • Hele bol knoflook
    • 4 el geroosterde cashewnoten
    • 250 ml sojadrink ongezoet
    • 2 el olijfolie
    • Handje verse basilicum
    • Pecorino of parmezaanse kaas naar keuze OF edelgistvlokken
    • Zout en peper

      Hoe maak je dit pasta gerecht?

      • Warm de oven voor op 220 graden.
      • Was de paprika en snijd in langwerpige stukken. Hak de ui in vieren. Snijd een hele bol knoflook door de midden. Ontdoe de peper van het steeltje.
      • Plaats alle bovenstaande groenten in een ovenschaal, samen met de rode peper. Besprenkel met olijfolie. Rooster 20-25 minuten totdat de groenten zacht en bruin gekleurd zijn.
      • Verhit een pan en rooster de cashew noten in 2-3 minuten lichtbruin. Houd 1 el apart.
      • Druk met je hand (let op: heet) de geroosterde teentjes knoflook uit de schil, en gooi de schil weg.
      • Doe de inhoud van de ovenschaal in de blender, samen met de sojamelk, zongedroogde tomaten en 3 el cashewnoten. Mix tot een romige saus.
      • Kook vervolgens de spaghetti al dente.
      • Serveer de pasta op een bord en giet de saus eroverheen. Garneer met pecorino en wat basilicum.

Nog meer gezonde en lekkere recepten?

Cannelini bonen met pittige tomatensaus
Roti kip met kouseband en kerrie ei 

Dahlsoep van gele spliterwten 
Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
 Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen
Orechiette met paddenstoelen en romige (gezonde) truffelsaus