HOMEMADE GNOCCHI

Kookinspiratie? Probeer deze homemade gnocchi gemaakt van aardappelen en volkorenbloem. Fantastisch met een pittige, lichtzoete tomatensaus. Bomvol mineralen en goede langzaam verteerbare koolhydraten. Recept in bio.

ingrediënten:

Gnocchi (2 personen)
500 gram kruimige aardappelen
1 ei
120 gram volkoren meel
peper en zout

400 gram tomatenblokjes
1 grote ui
Halve chilipeper
3 tenen knoflook
300 gram spinazie
Handje peterselie
Scheutje olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Voor de gnocchi:

  • Kook de aardappelen gaar, giet af en laat uitlekken. Zet een nieuwe pan met water en zout op.
  • Stamp de aardappelen fijn en zorg er voor dat er geen klontjes meer in zitten. Laat even afkoelen. Breng de aardappels op smaak met een flinke snuf peper en zout. 
  • Voeg het ei toe en meng het goed door. Doe het meel erbij met behulp van een zeef zodat er geen grove stukjes in je gnocchi komen. Kneed dit nu met je handen totdat er een deegbal ontstaat die niet meer plakt aan je handen. 
  • Strooi wat meel op je aanrecht en leg hier de deegbal op en haal hier steeds een stuk vanaf en rol uit tot een langwerpige deegrol van ongeveer 3 cm diameter. Snijd er nu steeds een stukje van 1 cm vanaf. 
  • Om het ‘gnocchi uiterlijk’ te krijgen haal je ze over de achterkant van je vork.
  • Kook ze ongeveer per 20 stuks (afhankelijk van de grootte van je pan) in de pan met kokend water. Als de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar en leg je ze apart. Tip! maak tomatensaus dag van de voren, dat wordt deze nog lekkerder. Laat de suikers van de uien het werk doen:)

Voor de saus:

  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. 
  • Zet het vuur hoger, voeg de tomatenblokjes toe, laat warm worden, draai het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
  • Scheur de spinazie in de saus en laat de spinazie al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gnocchi bij de saus, en meng goed door. 
  • Verdeel de gnocchi over de borden. Garneer de maaltijd met peterselie en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip! Wil je extra krokante gnocchi? Bak deze dan 5 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan met olijfolie. Je kunt de gnocchi een extra kaassmaak geven door de gnocchi in de laatste minuut met een beetje oude kaas te bestrooien. Verdeel daarna de gebakken gnocchi samen met de saus over de borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

532 kcal
19 gram eiwit
83 gram koolhydraten
14,5 gram vet
8,3 gramvezels