Recepten

Pittige visstoof met kabeljauw en tahin

Er zijn voor mij weinig gerechten die niet lekkerder worden van een pittige zoet-zure tomatensaus. Garneer dit met een sprenkeling romige tahinsaus en hebt de perfecte tegenhanger van het lichtpittige en het tilt deze stoof naar een next level. Ik raad je aan een dubbele portie tomatensaus te maken. Maak dit gerecht af met wat groenten of een frisse salade.

 

Ingrediënten (4 personen)

800 gram Kabeljauw of skier
5 el olijfolie
1-2 rode chilipepers
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl karwijzaad
1 tl gerookt paprikapoeder
1 kg roma tomaten in blokjes
2 el tomatenpuree
1/2 tl suiker
Klein handje korianderblad
5 el  tahin
1 el citroensap

 

Bereidingswijze

 

  • Snijd de vis in grove stukken of laat de visboer dit doen. Bestrooi met een beetje zout en zet opzij.
  • Giet olijfolie in een brede pan en zet deze op half hoog vuur. Bak de chilipepers 2 minuten totdat ze beginnen te geuren en kleuren. Doe de knoflook, karwijzaad en gerookt paprika poeder er doorheen en bak nog eens 1-2 minuten goed door.
  • Roer de tomaten, tomatenpuree, suiker en een halve theelepel zout er doorheen en laat 15-20 minuten sudderen op half hoog vuur. Roer regelmatig. 
  • Als de saus lekker dik is leg je de visstukken in de stoof en duw je ze een beetje in de saus en laat 10 minuten sudderen op halfhoog vuur.
  • Roer de tahin los met 60 ml water, citroensap en een kwart theelepel zout.
  • Haal de stukken vis (als ze gaar zijn) uit de pan en houd ze warm. Laat de saus, als deze waterig is geworden, op hoog vuur inkoken tot gewenste dikte.
  • Leg de vis op een mooie schaal, schenk de saus eroverheen, garneer met de tahinsaus en wat korianderblaadjes. Eet smakelijk! 


    Meer recepten?
    Watermeloen met boekweit en munt
    Vegetarische roti met kikkererwten en feta
    Paprikasoep met geroosterde kikkererwten

Write a comment