Recepten

Snelle mungbonencurry met kokos-tomatensaus en feta

Een snelle curry die makkelijk te maken is, perfect na een drukke werkdag. Romig door de kokoscreme en lekker zoutig door de garnering met feta. Mungbonen zijn onwijs voedzaam. Veel foliumzuur, B-vitaminen, magnesium, ijzer, koper, kalium, zink en selenium en vezels. Mungbonen zijn relatief licht verteerbaar en één van de beste plantaardige bronnen van essentiële aminozuren (leucine, iso-leucine, lysine). Waar wacht je nog op..

Ingrediënten:

75g mungbonen, ongekookt
1 ui, fijngesneden
2 teen knoflook, fijngehakt
2 roma tomaten, in blokjes.
1 el tomatenpuree
50g santen (kokoscreme)
1 tl gerookt paprika poeder
1 el zonnebloemolie
200g broccoli
1 kleine winterpeen, geraspt
40g feta, verkruimeld
Handje peterselie

Bereidingswijze: