Recepten

Orecchiette, paddenstoelen en (gezonde) romige truffelsaus

Romige pastasaus zonder room, maar wel met zijde tofu. Hetzelfde effect, maar volledig plantaardig en bijna net zo romig! Veganistisch en vegetarisch met ruimschoots koolhydraten en boordevol eiwitten voor optimaal herstel!

Ingrediënten (2 personen)

200 gram orecchiette
200 gram oesterzwammen
200 gram kastanjechampion
1 grote prei
2 kleine uien
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
400 gram zijden tofu
40 gram truffeltapenade
2 handjes rucola
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water op. 
  • Pluk de oesterzwam in langwerpige stukjes, snijd de kastanje champion in vieren, de prei in dunne ringen en de ui in halve ringen.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en prei 3 minuten en vervolgens de knoflook en alle paddenstoelen voor ongeveer 8 minuten.
  • Kook de pasta gaar in 6 minuten (al dente). Proef! 
  • Mix de zijden tofu met de tapenade fijn in een keukenmachine tot een luchtig geheel. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de saus toe aan de paddenstoelen en roer goed door tot warm.
  • Serveer de orecchiette op de rucola en schenk de saus er overheen.

 

Voedingswaarde

677 kcal
75,8 gram koolhydraten
30,3 gram eiwit
25,1 gram vet waarvan 5,1 gram verzadigd
12,8 gram vezels
0,66 gram zout

Meer recepten?

Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen