Recepten

Cannellini bonen in smeuïge tomatensaus met quinoa, spinazie en parmezaanse kaas

Op zoek naar een eenvoudig, snel te bereiden maar toch superspannend gerecht? Probeer dit hartverwarmende vegetarische gerechtje met cannellini bonen en quinoa in de hoofdrol. Vegetarisch maar toch vol met alle belangrijke eiwitten die je lichaam nodig heeft. Tevens is dit gerecht glutenvrij, alleen maar gezonde koolhydraten en is het zelfs veganistisch te maken door de kaas weg te laten. (Klik hier voor nog een glutenvrij gerecht)


Ingrediënten (1 persoon):

1 grote ui, fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 ansjovis filets, fijngsneden
1 tl kappertjes
1 el tomatenpuree
1 grote tomaat, in blokjes
50 gram quinoa (droog gewicht)
120 gekookte cannellini bonen (uitgelekt)
Grote hand spinazie
2 el parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een nokpan en bak de ui in 3 minuten glazig op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ansjovis, knoflook en kappertjes toe en bak nog eens 2 minuten. 
  3. Doe de tomatenpuree erbij en roerbak nogmaals 2 minuten. Gooi ten slotte de tomatenblokjes er bij en bak 10 minuten op middelhoog vuur tot een smeuïge zoet-zoutige saus.
  4. Meng de quinoa door de saus, net als de cannellini bonen en de spinazie en roer een minuutje door middelhoog vuur.
  5. Breng op smaak. Met zout en peper en garneer met de parmezaanse kaas of voor de veganisten wat edelgistvlokken.
  6. Serveer er wat extra groente bij om aan je dagtotaal van 250 te komen! 


Voedingswaarde per persoon:

546 kcal
47,8 gram koolhydraten
30,9 gram eiwit
21,6 gram vet
18,2 gram vezels

Voedingsadvies

Voeding is maatwerk! Wil je weten welke voeding het beste past bij jou lichaam en levensstijl? Ik bied verschillende begeleidingstrajecten aan waarbij wij samen gaan kijken naar jouw voedingsinname, trainingsplan, ambities en doelstellingen. Wil je gewoonweg weten of je gezond en volwaardig eet? Ook dan ben je meer dan welkom. Maak hier een afspraak en kom langs bij mn praktijkruimte in de AmstelFysio Health Club.

Meer recepten?

Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen
Ijskoude gazpacho met basilicumolie
Orechiette met paddenstoelen en romige (gezonde) truffelsaus

Write a comment