Recepten

Ijskoude gazpacho met basilicumolie en feta

Tropische dagen vragen om ijskoude gerechten. Net zoals deze zelfgemaakte Gazpacho. Een heerlijke verkoelende soep, verfrissend op warme dagen. Gebruik de roodste, rijpste tomaten die er te vinden zijn en serveer goed gekoeld. Pittig door de rode peper, hartig door de rauwe groenten en zoet door de watermeloen Boordevol lycopeen, vitamine C, vezels, magnesium, en L-citruline, die kan zorgen voor betere sportprestaties vanwege het bloedvat verwijdende effect en het verbeterde zuurstoftransport.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg tomaten, grof gesneden
  • 1 kleine ui, grof gesneden
  • 1 rood pepertje
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika’s, grof gesneden
  • 1/2 komkommer, grof gesneden
  • 5 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 750 gram watermeloen, in blokken gesneden
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Half bosje basilicum
  • 100 ml milde olijfolie
  • 100 gram feta


    Bereidingswijze

  • Mix tomaten, ui, knoflook, paprika, komkommer, rode peper, komkommer, bleekselderij (in delen) in een keukenmachine, of mix met een goede staafmixer. 
  • Voeg vervolgens de watermeloen toe en mix een aantal minuten tot een mooie consistentie.
  • Voeg de balsamicoazijn en een beetje zout en peper toe. 
  • Doe de blaadjes van de basilicum in een maatbeker en mix met de olijfolie fijn zodat je een mooie groene olie hebt. (Wil je de olie langer bewaren, blancheer dan de basilicum van de te voren in kokend water en koel daarna direct terug in ijswater). 
  • Zet de gazpacho minstens een uur in de koelkast voor serveren.
  • Garneer met de zelfgemaakte basilicumolie en feta.

     

    Voedingsadvies

    Voeding is maatwerk! Wil je weten welke voeding het beste past bij jou lichaam en levensstijl? Ik bied verschillende begeleidingstrajecten aan waarbij wij samen gaan kijken naar jouw voedingsinname, trainingsplan, ambities en doelstellingen. Maak een afspraak en kom langs!

 

         Meer recepten?

        Vegetarische roti met kikkererwten
        Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
        Watermeloen salade met boekweit en munt
        Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen
Pittige visstoof met kabeljauw en tahin

Write a comment