In het kader van de week zonder vlees kwam ik weer terecht bij dit gerecht. Homemade (nederlandse) vegetarische roti met een smaakvolle rotiplaat en kikkererwten in plaats van kip. Veel koolhydraten, maar wel hele goede langzaam verteerbare koolhydraten. Ideaal als grote maaltijd voorafgaand aan een lange duurloop en hele lange wielertocht. Ik gebruikte feta, maar dit recept is met een massala-ei. De week zonder vlees wordt een makkie met dit soort lekkere recepten…. Enjoy!
Ingrediënten (2 personen)
2 el zonnebloemolie
4 knoflooktenen, fijngesneden
2 grote uien, fijngesneden
1/2 el komijnpoeder
1 el Massala
3 middelgrote tomaten in stukjes
1 el tomatenpuree
200 gram aardappelen geschild en in grote blokjes
200 gram kouseband in stukjes van 4 cm.
200 gram kikkererwten
Peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in 9 minuten en in hetzelfde kookwater de aardappelen gaar in 15 minuten.
- Snipper de uien en bak glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee.
- Roer de komijn en de masala er doorheen, de tomatenpuree en de gesneden tomaten. Bak het een paar minuutjes mee en laat het een dikke sausachtige substantie worden.
- Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze door het rotomengsel samen met de aardappelen en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg nu de gesneden kousenband toe en verwarm 3 minuten.
- Rol de eieren door een beetje massala en bak rondom bruin in een pan op middelhoog vuur.
- Proef of het rotimengsel op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe. Warm de rotiplaat op in de magnetron of een paar minuten in een koekenpan.
Garneren kan met peterselie, maar hoeft natuurlijk niet!
Meer gezonde recepten voor hardlopers: