Recepten

Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta

Gegrilde rode paprika’s worden zoet in de oven en gaan perfect samen met krokante kikkererwten en heerlijke zoutige feta. Ideaal als lunch maar ook prima als een lichte avondmaaltijd. Veel vitamine C, vezels, eiwitten Succesreceptje, al zeg ik het zelf en zo makkelijk te maken! 

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 kg rode puntpaprika’s
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1-1,5 L groentebouillon
400 g kikkererwten, uitgelekt
Zout & peper naar smaak 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Maak de punt- paprika’s schoon, snij in grove stukken en meng in een kom met de olijfolie. 
  • Spreid de puntpaprika’s uit over een bakplaat en rooster 20 minuten op 210 graden tot ze zacht en zoet zijn.
  • Meng vervolgens de kikkererwten met 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper en spreid uit over een bakplaat en rooster 15 minuten op 220 graden.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit daarin de ui en knoflook tot ze glazig worden. 
  • Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de pan en roerbak een 2 minuten op halfhoog vuur. 
  • Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en laat het geheel even afkoelen.
  • Blend tot een egale soep, proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de soep in een kommetje met 3 eetlepels kikkererwten per persoon en maak af met verkruimelde feta en kervel.