Recepten

Homemade shoarma met griekse salade en yoghurtsaus

Niets is zo lekker als een broodje shoarma in de late weekend-uurtjes na een avond feesten. Wist je dat zelf shoarma maken nog lekkerder is dan het broodje dat je bij de snackbar koopt? Smaakvolle, sappige kip, op een volkoren pita met Griekse salade en een passend fris yoghurtsausje in plaats van de kant en klare knoflooksaus. Veel koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen.  Klinkt goed toch?

 

Ingrediënten (2 personen)

2 grote (volkoren) pita broodjes
Handje spinazie


Shoarma

3 stuks bio kippendij (of kant en klare kipshoarma van de Turkse slager)
2 middelgrote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl shoarmakruiden (turkse winkel)
1 tl ras el kanoet
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 el olijfolie
1 tl zout en peper

Salade

1/2 komkommer
3 tomaten
60 gram feta (optioneel)
Zwarte olijven
1/2 tl Za’atar of oregano (gedroogde)
2 el extra vierge olijfolie
1 rode paprika
1 rode ui, halve ringen
Beetje zout en peper

Saus

1 kleine teen knoflook, uitgeperst
150 ml halfvolle yoghurt
2 tl citroensap
Snufje zout en peper

 

Bereidingswijze

  • Snijd de kippendij en dunne reepjes met een scherp mes en doe in een mengkom. Mix met de kruiden, de olijfolie  en marineer goed zodat het een smeuïg geheel wordt. Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de komkommer, in halve maantjes, de tomaten in partjes en de paprika in repen. Doe in een kom, meng met de olijven en de rode ui en zet apart.
  • Verhit een grote wok of koekenpan met een 1 eetlepel olijfolie en bak de uitjes 3 minuten, waarna je de knoflook ook nog eens 2 minuten meebakt. Gooi de gemarineerde kip erbij en bak ongeveer 10 minuten op halfhoogvuur.
    Maak ondertussen de salade af met de olijfolie, wat zout en peper, verbrokkel de stukken feta erboven en strooi er wat za’atar op. 
  • Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster (lage stand) of 3 minuten op 180 graden in de oven (moeten zacht blijven, krokant is niet lekker).
  • Snijd de broodjes open en druk een laagje spinazie aan de onderkant. Vul de broodjes royaal met de kipshoarma  en serveer de Griekse salade ernaast. Maak de broodjes af met het frisse yoghurt sausje. Eet smakelijk.