Wie van de notige smaak van boekweit houdt moet deze proberen! Een romige noedelsalade die je eigenlijk geen salade mag noemen. Door de kardemompeulen krijg je een citrusachtige, bloemige smaak, die mooi samenvalt met het smeuïge van de avocado. Perfect als lunch gerecht maar zeker ook geschikt als avondmaaltijd. Serveer met een stukje zalm of een gepocheerd ei en je hebt een volwaardige maaltijd. Boordevol goede langzaam opneembare koolhydraten, plantaardige eiwitten en goede vetten. Go!
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram boekweitnoedels
12 kardemom peulen
30 gram basilicumblad
30 gram korianderblad
70 gram pistachenoten
3 limoenen
1 el nigellazaad (of zwart sesamzaad)
2 el olijfolie
1 groene of rode chilipeper
2 rijpe avocado’s
1/4 tl chilivlokken
Zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (haal hier sowieso 1 minuut vanaf)
- Kneus de kardemompeulen, schraap de zaadjes eruit en gooi de peulen weg. Kneus de zaadjes in een vijzel (ongeveer 1/4 theelepel). Meng door de noedels.
- Snijd de basilicum en koriander grof, hak de pistachenoten grof en meng door de noedels.
- Rasp 2 limoenen, pers ze daarna uit en meng alles met de noedels.
- Rooster ondertussen sesamzaadjes in 3 minuten goudbruin op halfhoog vuur.
- Snijd een avocado in blokjes en meng deze losjes door de noedels.
- Meng ten slotte met wat zout, peper en de chilivlokken.
- Proef en serveer met het geroosterde sesamzaad en een partje limoen.Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt