Recepten

Havermout met gekarameliseerde peer, rozemarijn en walnoot

Het druilige weer en de korter wordende dagen schreeuwen om warme, vullende herfstontbijtjes, waarbij je met minimale moeite een lekker bordje kunt klaar maken. Daarnaast liggen de schappen vol met lekkere (Doyenne du Comice) peren, dus ik zeg karameliseren die hap. Waarom? Omdat je dan een licht krokant zoet randje creëert wat niet te versmaden is. Dit in combinatie met het frisse, bitterzoete van rozemarijn maakt het helemaal af. Healthy comfortfood wat trouwens ook perfect gegeten kan worden voorafgaand aan een stevige workout.

Ingrediënten

  • 60 gram havermout 
  • 250 ml plantaardige melk (soja, haver, amandel)
  • 15 gram walnoten
  • 1 snufje kaneel
  • 1/2 rijpe peer, in stukjes
  • 1/2 banaan, in plakjes
  • Halve citroen
  • 1 tl rozemarijn, fijngesneden
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Verhit een klein scheutje olie in een brede koekenpan en voeg hier de agave siroop aan toe. 
  • Bak de peer, banaan en rozemarijn en keer om als de plakjes karameliseren. Laat dit ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur staan, onder af en toe roeren, totdat het een bruin randje krijgt.
  • Besprenkel het fruit met een beetje citroensap.
  • Verwarm ondertussen de havermout in de plantaardige melk en voeg de kaneel toe. Hoe langer je de havermout kookt, hoe steviger deze wordt. 
  • Serveer de havermoutpap met de gekarameliseerde peer en rozemarijn in een mooi bakje en strooi er de walnoten en eventueel nog wat kaneel over heen. Eet smakelijk!

Voedingsadvies

Voeding is maatwerk! Wil je weten welke voeding het beste past bij jou lichaam en levensstijl? Ik bied verschillende begeleidingstrajecten aan waarbij wij samen gaan kijken naar jouw voedingsinname, trainingsplan, ambities en doelstellingen. Bovenstaande ontbijt werkt heel goed voor mij, maar dat wil niet zeggen dat ze ook perfect voor jou werken. Maak een afspraak en kom langs!

Write a comment