Recepten

Haver-dadel fietssnack

Opzoek naar een nieuwe fietssnack of een lekker tussendoortje? Extreem makkelijk te maken, zeer smeuïg en daardoor makkelijk weg te krijgen. Havermout voor langdurige energie en dadels plus honing voor de snelle koolhydraten. Uiteraard zit er ook wat pindakaas in voor de textuur en vettige smaak. Vanaf 1 uur fietsen moet je zeker 1 tot 2 repen per uur nemen om genoeg koolhydraten binnen te krijgen. Dit is helemaal afhankelijk van in hoeverre jouw maag getraind is in het verwerken van koolhydraten.

Ideaal om te variëren met mijn bananenbrood recept! Vergeet die (vaak tegenvallende) Clif bars, kunstmatige haverrepen en maak je eigen sportvoeding!

Ingrediënten (10 repen)

150g havermout
220g ontpitte (medjoul) dadels
30g honing
30g kokosrasp
40g 100% pindakaas met nootjes
Scheutje water
Bakpapier
Halve tl zout

Bereidingswijze

  • Doe de ontpitte dadels samen met een klein scheutje water in een keukenmachine en draai tot een pasta. Voeg de pindakaas, honing, kokos en honing toe en mix nog een paar seconden.
  • Mix in een mengkom de havermoutvlokken met het dadelmengsel, 0,5 tl zout en kneed tot een samenhangende massa.
  • Maak een bakpapiertje nat onder de kraan en druk in een cakevorm. Spatel het mengsel hierin en druk goed stevig aan. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Snijd er 10 repen van. 7 dagen in de koelkast te bewaren of stop in een zipperback en vries in.

Voedingswaarde per reep (10 stuks)

169 kcal
28g koolhydraten
3,5g eiwit
4g vet
3,2g vezels

Extra hulp nodig met je voeding?

Kom langs voor individueel sportvoedingsadvies. Je ontvangt een volledig op maat gemaakt advies passend bij jouw sportpatroon, eetgewoonten en leefvoorkeuren. Lees hier meer over mijn werkwijze en maak vandaag nog (online) een afspraak.

Meer artikelen of recepten?

Kokos rijst cakes
Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen
Ijskoude gazpacho met basilicumolie
Orechiette met paddenstoelen en romige (gezonde) truffelsaus

Write a comment